Spalił się żywcem elektrowentyaltor(potrzebna była gaśnica)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rafalus
    L&K
    • 2005
    • 1140
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Może być .
    Powiem,że teraz co kilka dni patrze pod maske. Dodam ,ze mozesz zakrecic na wylaczonym motorze wntylatorem i zobaczysz czy jest opor i czy cos slychac.
    nowy cSIMC od Aliego
    seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
    Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

• pwgajda
      Drive
      • 2005
      • 90

Panowie, dzisiaj zauważyłem, że jak wyłączę samochód przy włączonej klimie (obydwa wentylatory się kręcą) to słychać taki zwalniający chrobot. Przyjrzałem się temu dokładniej i okazało się, że to ten duży wentylator chrobocze. Jak się go mocniej ręką zakręci to trochę to słychać. Niedługo będe jechał za granicę i nie mam ochoty, aby mi się nagle spalił. Czy można temu jakoś zaradzić, ewentualnie czym przesmarować(smarem, olejem do maszyn, WD40)? Auto z 2004r

Pozdrawiam

Komentarz

• rafalus
        L&K
        • 2005
        • 1140
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Kolega w golfie wyminił łożyska. Takie łożyska jak w gofie może by się udało skołować ale na pewno dorobić. Ale nie wiem ,ze da sie tak rozebrac jak te w golfie te nasz wentyle.
        Po spaleniu się własnie tak chrobotał pwgajda !! Ogólnie dziwnie chodził z 6 miesięcy ale spalił się jak było ciepło odrazu w pierwszy dzień.
        Taki sam ale nie skoda kosztuje ok 420zł chyba Beru wtyl.
        Te na allegro są tanie ale to nie dokladnie takie same przynajmniej inne maja oznaczenia.
        nowy cSIMC od Aliego
        seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
        Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

tylko nalezy od odroznic wentylator klimy od wentylatora chlodnicy. Wentykalator klimy to ten z lewej (wiekszy) (z prawej jesli pochylamy sie nad silnikiem). ZTCW to on jedynie sie zatrzyma i szkod nie narobi. A wiem bo moj przy max obciazeniu tez sobie potrafi juz zabuczec. Zamiennik 200-250 zł .

Komentarz

Pracuję...